JÓ IDŐBEN - JÓ HELYEN

Ingatlanok az örök tavasz szigetén


> Ingatlan adásvétel

> Ingatlan bérbeadás

> Beruházás

> Cégalapítás

> Általános ügyintézés

Kiemelt ajánlataink

71 + 36 nm-es apartman 290.000 €
Mindössze néhány méterre a strandtól helyezkedik el az a lakópark, melyben ezt az...
38 + 6 nm-es apartman 115.000 €
Tenerife egyik legkedveltebb üdülőhelyén található az épület, melyben eladásra...
69 + 19 nm-es apartman 159.000 €
Playa de las Americas központjában, a strand mellett helyezkedik el az épület,...
49 + 39 nm-es apartman 295.000 €
Tenerife egyik legrangosabb üdülőhelyén található ez az 1988-ban épült eladásra...
49 + 8 nm-es apartman 170.000 €
1984-ben épült lakóparkban kínáljuk eladásra ezt a kitűnő állapotú, felnőtt és...
66 + 50 nm-es apartman 525.000 €
Tenerife déli részének egyik legszebb és legnyugodtabb üdülőhelyén Parque...
72 + 24 nm-es apartman 273.000 €
Felsőkategóriás új komplexumban, közel a tengerhez eladó ez a csodálatos panorámájú,...
74 + 56 nm-es apartman 225.000 €
Los Cristianostól 5 km-re (Chayofa) található ez az I. emeleti, két terasszal...
56 + 20 nm-es apartman 139.990 €
Los Cristianos - Granada Parkban luxus apartman eladó. Az ingatlan tágas nappalival,...
63 + 13 nm-es apartman 149.000 €
Los Cristianos - The Heights épület tetején eladó ez a csodálatos panorámájú...

Amit Teneriféről tudni kell

2013.03.26 12:18

Hivatalos nyelv: spanyol

Időeltolódás: -1 óra

Pénznem: Mivel Tenerife Spanyolországhoz tartozik a fizetőeszköz itt is az EURO, de sok helyen elfogadják az USD-t is. Annak ellenére, hogy magyar forintot nem váltanak, a forint alapú bankkártyát több helyen is lehet használni.

Áram: 220 V / 50 Hz váltóáram, többnyire földelt csatlakozó aljzattal.

Úti okmányok: Tenerifére vízum nem kell. Érvényes úti okmányok (útlevél vagy személyi igazolvány) szükségesek a beutazáshoz.

A Kanári-szigetek közötti közlekedés:

Teneriféről hajóval vagy repülővel a Kanári-szigetek mindegyik szigete megközelíthető.
A Teneriféhez legközelebb fekvő szigetre, La Gomerára hajóval érdemes átmenni, mivel Los Cristianos kikötőjéből mindössze 40 perc alatt át lehet érni. A többi szigetet repülővel érdemes megközelíteni.

Repülőjegy kedvezmény gyermekeknek:

Charter járaton a 2 éves kor alatti gyermekeknek nem kell repülőjegyet vásárolni, mivel az édesanya ölében utazva nem foglalnak helyet a gépen. 2 éves kor felett azonban sajnos nincs gyermek kedvezmény, ugyanúgy meg kell venni a gyermeknek a teljes árú jegyet. Bár egyedi akció keretében adhat némely utazási iroda néhány százalék kedvezményt a gyermekjegy árából, de ez nem jellemző. Ha van ilyen, akkor az az adott utazási iroda saját akciója.

A fapados társaságok sajnos sokszor 2 éves kor alatt sem adnak kedvezményt. A fapados repülőtársaságok 2 éves kor alatti gyermekre vonatkozó kondícióiról az adott légitársaság oldalán lehet tájékozódni.

Tenerife repülőterei és a déli üdülőrész közötti közlekedés:

Tenerifén két repülőtér található. Délen a Reina Sofia repülőtér ( TFS), északon a Los Rodeos (TFN). Mivel a szigeten körben autópálya fut, így mindkét repülőtérről szinte egyből fel lehet hajtani az autópályára (nem fizetős) és bérelt autóval, taxival vagy busszal könnyedén elérhető a déli üdülőrész, Playa de las Americas. A Reina Sofia repülőtértől 15 percnyi, a Los Rodeos repülőtértől 45 percnyi autóútra fekszik Playa de las Americas.

Bevásárlóközpontok:

Nyitvatartás: 10:00-21:00 hétfőtöl-péntekig

Tenerife különös előnyöket élvező vámmentes övezet. Ezért a legtöbb termék olcsóbb, mint Magyarországon.

A Centro Comercial San Eugenio bevásárlóközpont egy valóságos városrész Playa de las Americas központjában. Itt található Dél - Tenerife legnagyobb, a helybeliek és a turisták által legkedveltebb élelmiszer üzlete a legjobb árakkal és a legnagyobb választékkal. Nyitvatartás az év 365 napján, beleértve a vasárnapokat és az ünnepnapokat is.

Tenerifén az élelmiszerárak nagyjából megegyeznek a hazaiakkal, a csapvízből viszont nem ajánlott inni, mert betegséget okozhat. Ivóvizet 1,5 és 5 literes kiszerelésben lehet kapni az üzletekben. A mediterrán országokhoz hasonlóan itt is tartanak sziesztát, de a turisták által látogatott helyeken egész nap nyitva vannak a boltok.

A Tenerifén kapható élelmiszerek közül legjobban a jamon cocido (gépsonka) és a queso castillo de barra (sárga sajt) hasonlít az otthon megszokott ízekre. 
Csábítóak a gyönyörű színű szalámik is, de ezek majdnem kivétel nélkül savanykás ízűek.


A hűtőpultokban sok a sós vaj, de ha figyelmesen körülnézünk, akkor megtaláljuk a natúr változatot is. Sokféle ízesített joghurt és puding kapható.

A gyümölcsök és a zöldségek közül érdemes megkóstolni a kiwit és az avocado-t, ami La Gomeran terem, a papaya del pais-t, a nispero-t, a durazno-t, a banánt és a friss fügét, melyeknek otthona Tenerife, a félérett paradicsomot és az ízes görögdinnyét La Palma-ról és a hatalmas fejű lanzarotei hagymát.

Közlekedési szabályok:

Tenerifén a közlekedési szabályok a magyar szabályokkal megegyezőek, de érdemes tudni, hogy a jobbkéz szabályt általában nem alkalmazzák, illetve vigyázzunk, hogy az autó lámpáját nappal nem szabad felkapcsolni, még autópályán sem! 
A biztonsági öv használata szigorúan kötelező. A parkolási szabályokat is szigorúan veszik, tilosban sose parkoljunk, parkolni csak a szaggatottan felfestett vonal mellett szabad!

Úthálózat: Tenerifén 2 autópályát találhatunk, melyek nem fizetősek, (autopista) ezek a sziget északi és déli részét kötik össze. (TF1 - TF2) Az egyéb utak jó minőségűek, de az autós közlekedési morál némiképp eltér a magyar gyakorlattól.

Érdemes óvatosan közlekedni, mivel Tenerifén rengeteg bérautó van az utakon, melyeket turisták vezetnek. Nem ismerik az utakat, ezért gyakran az utolsó pillanatban váltanak sávot. Tartson nagyobb követési távolságot a megszokottnál, legyen körültekintőbb és hajtson lassabban. A zebráknál MINDIG álljon meg, ha gyalogost lát!

Telefonálás:

Magyarország hívószáma Spanyolországból: +36
Spanyolország hívószáma Magyarországról: +34

Segélyhívó: 112 (mobil és vezetékes telefonról, spanyol és magyar nyelven)

Diplomáciai képviselet:

Magyar Köztársaság Nagykövetsége
28016 Madrid, C / Angel de Diego Roldan 21.
Telefon: +34 91 413 7011
Ügyelet: +34 61 922 1929